Home Arbeidsmarktinformatie
Arbeidsmarktinformatie

Zorg

Ga naar werk.nl voor werkzoekenden | werkgevers
  Print 

Personeelstekort in de zorg biedt kansen voor werkzoekenden

Er is nog steeds een grote vraag naar zorgpersoneel. En die vraag groeit: het aantal vacatures liep in 2018 op tot ruim 130.000. Vooral vacatures voor verzorgende individuele gezondheidszorg en verpleegkundige zijn moeilijk te vervullen. Maar ook naar andere zorgberoepen is veel vraag: van woonbegeleiders in de gehandicaptenzorg tot operatieassistenten, psychiaters en gz-psychologen. En dat biedt kansen voor werkzoekenden.

Veel initiatieven: van extra werving tot campagnes

Er zijn veel initiatieven om het personeelstekort op te lossen. Werkgevers zetten in op extra werving, stages en opleiding. Daarnaast zijn er ook landelijke campagnes: bijvoorbeeld de campagne ‘ik zorg’, die laat zien hoe veelzijdig werken in de zorg kan zijn. En er zijn regionale actieplannen om het personeelstekort terug te dringen.

UWV werkt samen met zorginstellingen, opleiders, uitzendbureaus en gemeenten aan de werving en scholing van werkzoekenden voor de zorg. In alle regio’s biedt dit mogelijkheden voor werkzoekenden om te kijken of de zorg iets voor hen zou kunnen zijn.  Initiatieven variëren van banen- en opleidingsmarkten en speeddates tot verkorte scholingstrajecten tot bijvoorbeeld verzorgende ig. Vaak gaat het om een combinatie van leren en werken.

Behoud van huidige zorgprofessionals

Het duurt even voordat dit soort initiatieven effect heeft. En de tekorten zijn groot. Daarom is het belangrijk om niet alleen te werken aan nieuwe instroom van gediplomeerde zorgprofessionals, maar ook om aandacht te hebben voor het behoud van mensen. Bijvoorbeeld door iets te doen aan de werkdruk, want werkdruk is een belangrijke factor in de zorg. Een andere verdeling van het werk is één van de mogelijkheden om zorgprofessionals te ontlasten. Daardoor hebben zij meer tijd voor het werk waarvoor ze zijn opgeleid en blijven ze hopelijk in de zorg werken.

Veel kansen voor werkzoekenden

Door het grote personeelstekort zijn er veel kansen voor werkzoekenden op allerlei niveaus. Er zijn daardoor ook kansen voor mensen die niet in staat zijn een zorgdiploma op mbo-niveau 3 te halen. Zo is er vraag naar helpenden plus. Hierbij wordt een diploma op mbo-niveau 2 aangevuld met speciale modules, bijvoorbeeld over medicijnen of wondzorg. De helpende plus kan daarmee taken van verzorgenden overnemen. De sector zoekt daarnaast bijvoorbeeld ook huiskamermedewerkers, om meer aandacht te kunnen geven aan de bewoners van verpleeghuizen.

Bekijk de factsheet zorg van 11 maart 2019 (pdf, 432 kB)

Nieuwe publicatie

Arbeidsmarktregio