Dienstverlening bij arbeidsongeschiktheid

  Print 

Dienstverlening bij een arbeidsongeschiktheidsuitkering

UWV ondersteunt u bij het vinden van nieuw werk als u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent en een Ziektewet-, WIA-, WAO- of WAZ-uitkering krijgt.

Ondersteuning bij arbeidsongeschiktheid

Een arbeidsdeskundige van UWV kijkt samen met u naar uw mogelijkheden. Samen maakt u een werkplan. Hierbij gaat u uit van wat u kunt. Uw arbeidsdeskundige helpt u met het uitvoeren van uw werkplan.

Ook kunt u gebruik maken van de diensten op werk.nl die u ondersteunen bij het vinden van werk. In uw cv op werk.nl is het bijvoorbeeld mogelijk aan te geven wat voor werk u kunt doen en welke eisen u stelt aan uw werkplek. Werkgevers met speciale vacatures voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking zien dan snel wat u kunt en wat u nodig heeft.

Heeft u een Wajong-uitkering, bekijk dan de informatie op de pagina Dienstverlening bij een Wajong-uitkering.

Uitkeringen en regelingen

Er zijn verschillende uitkeringen voor iemand die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt is. Welke uitkering u krijgt, hangt af van uw situatie. Meer informatie over deze uitkeringen en regelingen en uw rechten en plichten vindt u op de pagina Ik ben ziek op uwv.nl.

Meer over uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid

Op UWV Perspectief vindt u meer informatie voor mensen met een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Bijvoorbeeld informatie over proefplaatsingen, de vergoeding van vervoer, persoonlijke verhalen en nuttige adressen. Op uwv.nl staan de voorzieningen die wij bieden als u een ziekte of handicap heeft en wilt werken.