Dienstverlening bij een Wajong-uitkering

  Print 

Dienstverlening bij een Wajong-uitkering

Wajongers die arbeidsvermogen hebben, krijgen van UWV extra ondersteuning om makkelijker werk te vinden of te behouden. Bijvoorbeeld door deskundige begeleiding of tijdelijk inkomen aan te bieden.

Arbeidsdeskundige

Uw arbeidsdeskundige maakt met u een plan om werk te vinden en geeft u advies en hulp. Afhankelijk van de afspraken die u maakt met uw arbeidsdeskundige, krijgt u ook toegang tot uw persoonlijke Werkmap.

Zelf vacatures voor Wajongers zoeken

Er zijn verschillende manieren om vacatures voor Wajongers te vinden:

  • Ga langs bij de UWV-vestiging bij u in de buurt. Medewerkers kunnen u dan helpen bij het vinden van geschikte vacatures.

  • Zoek vacatures in uw Werkmap op werk.nl.

    Log in op uw Werkmap met uw DigiD en ga naar 'Vacatures zoeken'. Vul daar een beroep of een trefwoord in en klik op ‘Zoeken’. Bovenaan de pagina kunt u bij ‘Bovenaan tonen’ de vacatures sorteren op speciale vacatures voor Wajongers. Als er geen vacatures voor Wajongers zijn gevonden krijgt u dit niet als sorteeroptie.

  • Bekijk meer tips over het vinden van vacatures.

Wilt u wat meer uitleg over de Werkmap? Bekijk onze handleidingen.

Gevonden worden door werkgevers die op zoek zijn naar Wajongers

Wilt u dat werkgevers uw cv op werk.nl vinden als ze vacatures hebben voor Wajongers? Geef dit aan in uw cv:

  1. Log in op uw Werkmap.

  2. Ga naar ‘Mijn cv’ en vul deze in.

  3. Vul bij stap 3 'Privacy' in dat u als Wajonger gevonden wil worden. Valt u onder de Banenafspraak? Dan kunt u hier ook aangeven dat u zo gevonden wilt worden.

Werkgevers die speciaal naar Wajongers zoeken, vinden uw cv nu makkelijker als zij een geschikte vacature voor u hebben. U kunt in uw cv ook aangeven wat uw mogelijkheden en wensen zijn. Een werkgever ziet dan meteen wat u kunt en wat u nodig heeft. Dit maakt het voor een werkgever makkelijker om op uw cv te reageren en u vacatures toe te sturen.

Meer over Wajong op uwv.nl

UWV Perspectief

UWV biedt een online ontmoetingsplek voor Wajongers: UWV Perspectief. Hier leest u verhalen van andere mensen met een Wajong-uitkering en kunt u zelf uw verhaal delen.