Dienstverlening bij een WW-uitkering

  Print 

Dienstverlening bij uw WW-uitkering

UWV ondersteunt u bij het vinden van werk als u een WW-uitkering krijgt. Hoe u deze ondersteuning krijgt, hangt af van uw situatie en behoefte. UWV biedt ondersteuning via de Werkmap (uw persoonlijke omgeving op werk.nl) en op andere manieren. Hieronder leest u wat er mogelijk is.

Diensten en hulpmiddelen op werk.nl

Maak gebruik van onze diensten en hulpmiddelen op werk.nl. Zoals de Werkhoek, online trainingen en competentietests.

naar boven

Berichten en tips ontvangen

In de Werkmap ontvangt u berichten van UWV. Denk aan (sollicitatie)taken en tips die u helpen bij het zoeken naar werk. Maar ook uitnodigingen voor een gesprek of een training op de vestiging bij u in de buurt. Daarnaast kunt u ook zelf berichten sturen aan UWV. Handig als u bijvoorbeeld een vraag heeft over een taak of afspraak in uw Werkmap.

naar boven

Werkverkenner invullen

Nadat u een WW-uitkering heeft aangevraagd, krijgt u via uw Werkmap een vragenlijst: de Werkverkenner. Daarin staan vragen over uw arbeidsverleden en hoe u uw kansen op de arbeidsmarkt inschat. Uw antwoorden gebruiken we, samen met gegevens zoals uw arbeidsverleden en opleiding, om te kijken hoe we u het beste kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop, een webinar, online trainingen of een persoonlijk gesprek op de UWV-vestiging bij u in de buurt. Als u wordt uitgenodigd voor een gesprek, bespreekt u samen met de adviseur werk hoe het gaat met het zoeken naar werk en welke ondersteuning UWV u kan bieden.

naar boven

Persoonlijk werkplan maken

Ongeveer 3 weken nadat u werkloos bent geworden, krijgt u een persoonlijk werkplan in uw Werkmap. Hierin kunt u aangeven wat voor werk u zoekt en hoe u dit gaat aanpakken. Het invullen van dit plan is niet verplicht.

naar boven

Inloopmiddag op vestiging voor extra uitleg

Wilt u extra uitleg over het gebruik van werk.nl of de Werkmap? U bent van harte welkom op de inloopmiddag van uw UWV-vestiging.

naar boven

Gesprek met een adviseur werk

Heeft u na een half jaar nog een WW-uitkering? En heeft u nog niet eerder een gesprek gehad met een adviseur werk over het zoeken naar werk? Dan nodigen wij u uit voor een gesprek. U bespreekt dan hoe het gaat met het zoeken naar werk. En hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Heeft u op een bepaald moment zelf behoefte aan een gesprek met een adviseur werk op de vestiging? Stuur ons dan een bericht via uw Werkmap of neem op een andere manier contact met ons op.

naar boven

Trainingen en workshops

U kunt van UWV een uitnodiging krijgen om een training of workshop te volgen, zoals de training ‘Succesvol naar werk’. Deze training volgt u samen met andere werkzoekenden op de vestiging. Lees op de website van het Werkblad hoe Josefien Buurke en Michel Kamp de training ‘Succesvol naar werk’ hebben ervaren.

naar boven

Proefplaatsing

Soms heeft u uitzicht op een baan, maar twijfelt de werkgever of u het werk aankunt. Een proefplaatsing kan dan een goede oplossing zijn. Zo krijgt u de kans om ervaring op te doen. Lees op uwv.nl de voorwaarden voor een proefplaatsing.

naar boven

Werkte u in het onderwijs, bij de overheid of als topsporter?

Heeft u in een van de onderstaande sectoren gewerkt? Dan gelden andere regels en is andere dienstverlening van toepassing op u.

naar boven