WW-uitkering aanvragen

  Print 

WW-uitkering aanvragen

Wordt u binnenkort werkloos en lukt het niet om ander werk te vinden? Dan kunt u een WW-uitkering aanvragen bij UWV.

WW-aanvraag voorbereiden

  • Een WW-uitkering vraagt u aan met uw DigiD, deze vraagt u aan op digid.nl. Houd er rekening mee dat het 5 dagen kan duren voordat u uw DigiD ontvangt.

  • Vanaf 1 week voor uw laatste werkdag kunt u uw WW-uitkering aanvragen. Dan hebben wij de salarisgegevens die nodig zijn voor de beslissing over uw uitkering. Vraag een WW-uitkering tot uiterlijk 1 week na uw laatste werkdag aan. Doet u dit later? Dan krijgt u mogelijk tijdelijk een lagere uitkering.

  • Wij helpen u graag bij het beantwoorden van de vragen. Verkeerde antwoorden kunnen leiden tot misverstanden of vertraging in de beoordeling van uw aanvraag. Lees daarom vooral ook de toelichting, bij de vragen waar een bij staat. Hier staat extra uitleg, zodat u de vragen beter kunt beantwoorden.

  • Bij een WW-uitkering hoort een aantal plichten. Een overzicht en de uitleg van de plichten die voor u gelden vindt u op de pagina Mijn plichten op uwv.nl.

DigiD logo
WW-uitkering aanvragen


De aanvraag duurt ongeveer 30 minuten. U vraagt een WW-uitkering aan via een digitaal formulier. U logt in met DigiD. U kunt tussendoor stoppen en later doorgaan. Na uw aanvraag ontvangt u een e-mail dat wij uw WW-aanvraag hebben ontvangen.


Tips: Stappenplan WW en Wegwijzer WW-app

UWV heeft handige hulpmiddelen die u ondersteunen bij het regelen van uw WW-zaken:

  • Het Stappenplan WW op uwv.nl: hierin staat wat u rondom uw WW-aanvraag moet doen en wanneer u dat het beste kunt doen. Ook ziet u wanneer u een reactie van UWV kunt verwachten. U kunt het stappenplan ook als document (pdf, 164 kB) downloaden en uitprinten.

  • Download op uwv.nl ook de Wegwijzer WW-app op uw mobiele telefoon. Via deze handige app krijgt u bijvoorbeeld meldingen wanneer u uw inkomsten moet doorgeven, welke wijzigingen u moet doorgeven en andere tips.