Meer over werk

  Print 

Secretaresses zonder baan: in deze functies is werk

Heeft u ervaring als secretaresse maar vindt u het moeilijk om werk te vinden? Mogelijk dat er vacatures zijn waar u nog niet naar heeft gekeken, maar die ook geschikt voor u zijn. UWV heeft voor u onderzocht in welke functies u met uw achtergrond de meeste kans op werk heeft. 

Functies met meer kans op werk

De beste kansen heeft u in de functies callcentermedewerker, intercedent en schadebehandelaar. Deze functies lijken op de functie van secretaresse: u moet goed kunnen organiseren en bent klantgericht. Ook zijn er meer vacatures voor deze functies en is er minder concurrentie van andere werkzoekenden.

In de onderstaande afbeelding staan functies die voor u een betere kans op werk bieden. Misschien zit er ook wel iets voor u bij! Dus log in op uw Werkmap en zoek eens naar vacatures voor een van deze functies:

 functies die voor u een betere kans op werk bieden: schadebehandelaar, medewerker P&O, tandartsassistent, incassomedewerker,intercedent,
   servicemedewerker iCT

Er zijn natuurlijk nog meer functies en beroepen waarin u als secretaresse werk kunt vinden. Bekijk hiervoor het hele onderzoek van UWV: overstapberoepen voor secretaresses (pdf, 592 kB).

Leerwerkloket adviseert u bij omscholing

Voor een aantal van de genoemde beroepen heeft u een specifieke opleiding nodig. Heeft u dit niet? Het Leerwerkloket adviseert u bij de keuze van een opleiding. Kijk op de website van lerenenwerken.nl voor een Leerwerkloket bij u in de buurt.