Meer over werk

  Print 

Secretaresses zonder baan: in deze functies is wel werk

Heeft u ervaring als secretaresse maar vindt u het moeilijk om werk te vinden? Gelukkig zijn er voldoende andere functies waarin u met uw achtergrond een baan kunt vinden. Bijvoorbeeld als callcentermedewerker of intercedent. Bekijk snel de functies hieronder! 

Functies met meer kans op werk

U heeft de meeste kans op werk in onderstaande functies:

  • Callcentermedewerker

  • Intercedent

  • Schadebehandelaar

  • Medewerker Personeel en Organisatie (P&O)

  • Tandartsassistent

  • Incassomedewerker

  • Servicedeskmedewerker ICT

Vooral als callcentermedewerker, intercedent en schadebehandelaar zijn er kansen op werk. Voor die functies zijn namelijk veel meer vacatures dan voor secretaresses. En het werk lijkt op ook op wat u als secretaresse deed: u moet goed kunnen organiseren en u bent klantgericht.

 functies die voor u een betere kans op werk bieden: schadebehandelaar, medewerker P&O, tandartsassistent, incassomedewerker,intercedent,
   servicemedewerker iCT

Leerwerkloket adviseert u bij omscholing

Voor een aantal van de genoemde beroepen heeft u een specifieke opleiding nodig. Heeft u dit niet? Het Leerwerkloket adviseert u bij de keuze van een opleiding. Kijk op de website van lerenenwerken.nl voor een Leerwerkloket bij u in de buurt.

Onderzoek UWV

Er zijn natuurlijk nog meer functies en beroepen waarin u als secretaresse werk kunt vinden. Bekijk hiervoor het hele onderzoek van UWV:  overstapberoepen voor secretaresses.

Secretaresse van de toekomst

Wilt u toch liever weer aan het werk als secretaresse? Test dan eens of u wel de juiste eigenschappen heeft voor de 'secretaresse van de toekomst'. Doe de test 'Hoe future proof ben jij?' op secretary.nl.

En neem ook een kijkje op managementsupport.nl en publicsupport-more.nl voor vacatures, trainingen en congressen.