Meer over werk

  Print 

Sollicitatiegesprek? Bereid u voor op deze 11 vragen

Welke vragen kunt u verwachten tijdens een sollicitatiegesprek? We hebben voor u 11 vragen op een rij gezet die vaak gesteld worden tijdens een sollicitatiegesprek:

1. Vertel eens iets over uzelf?

Dit is uw kans om kort en krachtig te vertellen wie u bent en wat u geschikt maakt voor de baan. Doe dat bijvoorbeeld in de vorm van een elevator pitch (kort en bondig verhaal over uzelf). Op carrieretijger.nl staan allerlei tips waarmee u een goede elevator pitch maakt.

2. Waarom solliciteert u?

Laat zien dat u zich heeft verdiept in het bedrijf en waarom u er graag wilt werken. Vertel ook waarom uw ervaring en vaardigheden goed passen bij de functie.

3. Wat zijn uw sterke punten?

Bedenk welke van uw sterke punten belangrijk zijn voor de functie. Gebruik de STARR-methode om hier duidelijke voorbeelden van te geven.

4. Wat zijn uw zwakke punten?

U mag hier best eerlijk zijn en natuurlijk mag u uw zwakke punten wat mooier verpakken. Maar vertel ook aan welke punten u wilt werken en hoe u dat wilt doen. Dan laat u zien dat u zelfkennis heeft en ook bereid bent om te leren.

5. Wat maakt u geschikt voor deze functie?

Zorg ervoor dat u goed weet waar het bedrijf naar op zoek is: lees de vacature goed en zoek informatie over het bedrijf. Dan kunt u goed vertellen hoe uw competenties, ervaring en kennis van waarde zijn voor de functie en het bedrijf. Vertel ook over uw successen bij eerdere werkgevers. Voor een goed verhaal kunt u ook weer gebruik maken van de STARR-methode. En belangrijk, wees niet te bescheiden!

6. Hoe functioneert u in een team?

Werkgevers willen weten welke rol u inneemt in een team. Vertel hoe u omgaat met uw collega’s en hoe u graag samenwerkt met anderen. Geef hier ook voorbeelden van. Zo weet de werkgever of u in het team past.

7. Waar ziet u zichzelf over 5 jaar?

Dit is een lastige, want veel mensen weten niet zo goed waar ze zichzelf over 5 jaar zien. Werkgevers stellen vaak deze vraag om te zien of uw ambities passen bij de functie en het bedrijf. En ook of jullie voor een langere periode een goede match zijn. Bedenk daarom waar u zichzelf in wilt ontwikkelen.

8. Waarom wilt u weg bij uw huidige werkgever?

Belangrijk is dat u positief blijft! Ga in op wat u leuk vindt aan uw huidige baan, wat u er heeft geleerd en waarom u toe bent aan een nieuwe uitdaging. Heeft u nu geen werk? Vertel kort en duidelijk hoe dat gekomen is.

9. Wat zoekt u in een baan/werkgever?

Hiermee wil de werkgever er achter komen of jullie goed bij elkaar passen. Want er moet van beide kanten een klik zijn. Zet daarom van tevoren voor uzelf op een rij wat u belangrijk vindt in een baan en werkomgeving.

10. Hoe zou u het volgende probleem aanpakken?

De werkgever zal vaak een voorbeeld geven van een probleem of situatie met de vraag hoe u daar op reageert. Met de STARR-methode uit vraag 3 en 5 heeft u zich hier al op voorbereid. Want hierdoor weet u goed hoe u handelt in bepaalde situaties en problemen.

11. Heeft u nog vragen?

Het is altijd goed om zelf nog vragen te stellen. Want dat laat zien dat u echt geïnteresseerd bent in de baan en het bedrijf. Ga voor inspiratie naar Zelf vragen stellen tijdens een sollicitatiegesprek: do’s en don’ts.

Meer tips voor een goed sollicitatiegesprek