Meer over werk

  Print 

Opleiding met baangarantie volgen in autotechniek?

Wilt u graag werken in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche? Maar heeft u niet de juiste diploma’s of ervaring? Kijk dan eens naar de gratis opleidingen autotechniek. U houdt uw WW-uitkering tijdens de opleiding en als u slaagt, bent u verzekerd van een baan!

Hoe werkt het?

Het belangrijkste is dat u gemotiveerd bent en affiniteit heeft met (auto)techniek. Er zijn 2 opleidingen: Autotechnicus en Technisch Specialist Bedrijfswagens. Die duren allebei 15 weken. Tijdens de opleiding gaat u naar school in Nieuwegein én doet u ervaring op in de praktijk.

Per opleiding zijn verschillende regio’s aangesloten, want daar zitten de werkgevers die banen hebben voor mensen die de opleiding volgen. U moet daarom wel in een van die regio’s wonen (of in de buurt).  

Tijdens de 15 weken durende opleiding behoudt u uw WW-uitkering en hoeft u geen sollicitatieactiviteiten door te geven aan UWV. En de opleiding hoeft u niet zelf te betalen. Die wordt namelijk betaald door de aangesloten autobedrijven en brancheorganisaties.

De opleidingen

De details per opleiding op een rij:

Opleiding:

Opleiding Technisch Specialist Bedrijfswagens

Autotechnicus

Opleidingsniveau: 

Mbo-niveau 3

Mbo-niveau 2

Duur opleiding:

15 weken

Eerst doet u een vooropleiding van 15 weken, daarna volgt u nog 20 maanden een BBL-opleiding.

Baangarantie: 

Als u de opleiding met succes afrondt, krijgt u een arbeidscontract van 12 maanden bij een aangesloten autobedrijf in uw regio. U werkt dan ook onregelmatige tijden in de avond en nacht.

Als u het voortraject van 15 weken met succes afrondt, krijgt u een arbeidscontract van 20 maanden bij een aangesloten autobedrijf. Daar gaat u verder met uw BBL-opleiding.

Opleidingsinstituut:

Innovam: www.innovam.nl

ROC Midden Nederland: www.rocmn.nl

Aangesloten regio’s:

Utrecht-Midden

Midden-Brabant

Zuidoost-Brabant

Noordoost-Brabant

West-Brabant

Midden-Gelderland

Rivierenland

Drechtsteden

Groot-Amsterdam

Rijnmond

Food Valley

Stedendriehoek en Noordwest Veluwe

Gooi en Vechtstreek

Amersfoort

(Bekijk de gemeenten per arbeidsmarktregio)

Utrecht-Midden

Gooi en Vechtstreek

Amersfoort

(Bekijk de gemeenten per arbeidsmarktregio)

Interesse in een opleiding?

Neem dan contact op met een adviseur werk via een bericht in uw Werkmap. Geef hierbij aan dat u graag in aanmerking komt voor het ‘Scholingstraject Autotechniek met baangarantie’. Een adviseur neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Het aantal beschikbare plekken is maar beperkt, dus heeft u interesse, neem dan snel contact op!