Meer over werk

  Print 

Waar liggen uw kansen op de arbeidsmarkt? Bekijk de cijfers

In sommige beroepen is meer kans op werk dan in andere beroepen. Hier kunt u bij het zoeken naar vacatures en solliciteren rekening mee houden. Word uw eigen arbeidsmarktexpert met de onderstaande tools.

Kansberoepen

Staat u op het punt een opleiding of cursus te kiezen? Kijk dan eens voor welke beroepen er op dit moment veel vacatures zijn en neem deze informatie mee in uw keuze. UWV heeft per opleidingsniveau een lijst van kansberoepen, ingedeeld naar sector. Het zou zonde zijn als u een opleiding volgt waar u later moeilijk werk mee kunt vinden. Houd er echter wel rekening mee dat de lijst van beroepen waar nu veel werk in is weer anders zal zijn op het moment dat u uw opleiding heeft afgerond.

Kansberoepen

Overstapberoepen

Voor beroepen als facilitair medewerker, administratief medewerker, secretaresse of sociaal-cultureel werker zijn op dit moment weinig vacatures. Maar als u ervaring heeft in een van deze of een aantal andere beroepen, kunt u met uw competenties wel de overstap maken naar een ander beroep. In de artikelen leest u welke beroepen dat zijn. Ook vindt u er achtergrondinformatie en tips over hoe u een overstap maakt.

Overstapberoepen

Achtergrondverhalen

Hier vindt u artikelen over trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Achtergrondverhalen

UWV op Twitter

Met de hashtag #UWVonderzoekt blijft u op de hoogte van de onderzoeken van UWV.