Meer over werk

  Print 

3 onmisbare tips voor uw cv op werk.nl

Op werk.nl komen dagelijks honderden werkgevers om te zoeken naar geschikte kandidaten voor hun vacatures. U heeft de ervaring en bent gemotiveerd, maar hoe zorgt u er nu voor dat zij uw cv vinden en u benaderen voor die leuke baan? En hoe zoekt u zelf slim naar vacatures op werk.nl? Wij geven u 3 tips!

Tip 1: titel en persoonlijke presentatie

Zet de functie waar u naar op zoek bent in de titel van uw cv op werk.nl en vul deze aan met een aantal woorden die iets zeggen over uw kwaliteiten of ervaring. Bijvoorbeeld ‘Zelfstandige, klantgerichte autoverkoper’ of ‘Autoverkoper: mbo+ 10 jaar ervaring’. Dit is het eerste dat een werkgever van uw cv ziet, dus denk er goed over na.

Beschrijf in uw persoonlijke presentatie wie u bent, waar u goed in bent en waar u naar op zoek bent. Noem bijvoorbeeld uw functie, opleiding en systemen waar u mee gewerkt heeft. Heeft u een profiel op LinkedIn of een blog of website waarin u zichzelf (professioneel) presenteert? Vermeld dan ook de link.

Tip 2: maak zoekopdrachten aan

Als u in uw Werkmap naar vacatures zoekt, kunt u uw zoekopdracht opslaan. Stel, u bent op zoek naar vacatures voor backoffice medewerker in een straal van 40 kilometer van uw woonplaats voor 25 tot 32 uur per week. Het kan zijn dat er op dit moment geen vacature is die u aanspreekt, maar volgende week misschien wel. Om te zorgen dat u niets mist, kunt u deze zoekopdracht opslaan. U ziet de volgende keer dat u in de Werkmap bent meteen of er interessante nieuwe vacatures zijn die aan uw criteria voldoen.

Ook handig: stel de e-mailservice in. Dan ontvangt u een e-mail als er nieuwe vacatures zijn gevonden bij uw zoekopdracht.

Tip 3: de cv-kaart

Wilt u binnen een paar minuten weten op welke punten u uw werk.nl-cv nog verder kunt verbeteren? Gebruik dan de cv-kaart. U krijgt per onderdeel een tip of informatie over hoe dit onderdeel van het cv precies werkt.

Ook staat in de cv-kaart een overzicht van andere beroepen die u zou kunnen overwegen. Dit helpt u bij het zoeken naar meer en andere vacatures. Ga in uw Werkmap naar ‘Kansen vergroten’, dan naar ‘Solliciteren’ en dan naar ‘Verbeter uw cv op werk.nl met de cv-kaart’.

Meer weten?

U kunt nog meer doen om uw cv op werk.nl beter vindbaar te maken voor werkgevers. Interesse?